Udstillingen Momentum

Udstillet juni 2021 – en gruppeudstilling med kunstnerne fra Aarhus Kunstakademi

Værket Momentum består af en billedesamling og en skulptur. Alle dele i værket er variationer over én geometrisk form, og her er valgt formen på et cykelkædeled. I værket undersøges potentialer ift. cykelkædeleddets form – helt fra den iboende grundform cirklen og til komplekse formationer af kæder. På billedefladerne er formationer af formen skitseret med blyant på lærred eller træ. I det efterfølgende farvearbejde kompletteres kompositionen med farvenuancer opnået ved talrige
laseringer. Farvepaletten er begrænset og nedtonet. Skulpturen er en abstraktion over formationer af enkelte cykelkædeled – udformet i træ og koloreret fra valgt palet.

Cykelkæden er en ubemærket hverdagsting, men som abstraktion har kæden mange betydningslag – fra det personlige til det globale. Som moderne menneske i en travl hverdag med mange krav om fremdrift og præstation er kæden med udtryk som ”at holde kæden stram”, ”kæden er sprunget”, eller ”ingen kæde er stærkere end det svageste led” ofte anvendt som metaforer for vores væren i tilværelsen. Værket Momentum indbyder på flere niveauer til refleksion over menneskelig eksistens herunder kravet om konstant fremdrift – om at holde momentum.

Momentum #2 – akryl på lærred – 100×80
Momentum #1 – akryl på lærred – 100×80
Momentum #1b – akryl på lærred – 100×80
Momentum – akryl på træ – 40x120x12
Momentum 12 – Akryl på MDF – 30 x 60
Momentum 4, 6 og 8-akryl på lærred-60×290-foto Erik Balle Poulsen

Momentum 3 – akryl på rå lærred – 40 x 360 – Foto Erik Balle Povlsen

Presse: Kunsten nu fra juni 2021