Udstillingen Mellemtoner

Soloudstilling – 20. August til 19. September 2021 – Produktionsgangen, GODSBANEN

Om udstillingen fortæller Susanne:

Arbejdet med farve og form er det centrale i Susannes praksis – ud fra den kendsgerning, at farve kræver en form og en form defineres af en farve. Hun anvender geometriske former som byggeklodser for kompositioner af farver, og her er cirklen et foretrukket formelement.

Farven, som oftest er akryl, kan være påført dækkende eller ved hjælp af utallige laseringer. Fælles er at farverne er nøje afstemt med små gradbøjninger af nuancer med det sigte at udfordre, hvorledes vi ser og opfatter farve. I værkernes spiller farven grå en særlig rolle med dens evne til både at påvirke og til at påvirkes af de omgivne farveflader. Susannes værker inviterer beskueren til at følge farvernes indbyrdes foranderlighed i deres kamp om at tiltrække beskuerens opmærksomhed. Tæt på kan forholdet mellem farverne afsløre et drama, men på afstand udtrykker værkerne ro, harmoni og fordybelse.

Om sin praksis siger Susanne følgende:

”Med fokus på visuel perception undersøger jeg farvernes univers. Et univers beskrevet med begreber som farvetoner, -klange og -akkorder. En skøn og broget farveverden med harmonier og disharmonier. En verden opbygget af farvekompositioner med tætliggende farveflader, hvor intet er absolut og alt er relativt. Et univers, som rummer både farvevirkelighed og farvevirkning.