Udstilling KP22

Jeg har fået skulpturen Momentum og billedet Momentum2 antaget på Kunstnernes Påskeudstilling – her er KP22’s præsentation.

Skulpturen Momentum 2021 – Akryl på træ – 40x100x12
Billedet Momentum2 2021 – Blyant og akryl på rå lærred  – 100×80

Skulpturen Momentum og billedet Momentum2 repræsenterer en større værkserie, hvor alle værker er opbygget over variationer af én geometrisk form, nemlig formen på et cykelkædeled. Værkerne viser undersøgelser af potentialer ift. cykelkædeleddets form – helt fra den iboende grundform cirklen og til komplekse formationer af kæder. På billedfladen er formationer af formen skitseret med blyant på rå lærred. I det efterfølgende farvearbejde kompletteres kompositionen med farvenuancer opnået ved talrige laseringer. Farvepaletten er begrænset og nedtonet. Skulpturen er en abstraktion over formationer af enkelte cykelkædeled – udformet i træ og koloreret fra valgt palet.

Cykelkæden er en ubemærket hverdagsting, men som abstraktion har kæden mange betydningslag – fra det personlige til det globale. Som moderne menneske i en travl hverdag med mange krav om fremdrift og præstation er kæden med udtryk som ”at holde kæden stram”, ”kæden er sprunget”, eller ”ingen kæde er stærkere end det svageste led” ofte anvendt som metaforer for vores væren i tilværelsen. Værket Momentum indbyder på flere niveauer til refleksion over menneskelig eksistens herunder kravet om konstant fremdrift – om at holde momentum.